1-بازار وکیل شیراز

یکی از معروف ترین وزیباترین جاذبه های گردشگری شیراز ، بازار وکیل شیراز می باشد.

از آنجایی که این بازار به فرمان کریم خان زند ساخته شده از قدیمی ترین بازار های ایرانی است و معماری سنتی – قدیمی این بازار برای مردم بسیار دل انگیز میباشد.

از طرفی هم به علت موقعیت مکانی بازار وکیل شیراز ، که در مرکز شهر قرار دارد و نزدیک بودن به ایستگاه مترو ، این بازار همیشه یکی از انتخاب های گردشگران می باشد.

مسجد وکیل و حمام وکیل هم در این بازار واقع شده و درنهایت یکی از مشهورترین بازارهای ایران است.

جاذبه های گردشگری شیراز

2-مسجد نصیرالملک

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شیراز مسجد نصیر الملک بوده که قدمت آن به دوره قاجاریه برمیگردد.

مسجد نصیر الملک به دلیل معماری بسیار زیبی در بین گردشگران محبوبیت زیادی دارد وبه مسجد صورتی نیز معروف است.  محمد حسن معمار و استاد محمد رضا کاشی‌پز معماران این مسجد بودند و گفته شده که ساخت این بنای تاریخی 7 سال طول کشیده است.

مسجد نصیرالملک دو شبستان غربی و شرقی دارد که شبستان غربی بیشتر پوشش آجری در نمای خود جای داده و شبستان شرقی بیشتر سنگ تراشی شده است.

البته که در معماری شبستان شرقی مسجد نصیر الملک از معماری مسجد وکیل و مسجد مشیر شیراز الهام گرفته شده است.

جاذبه های گردشگری شیراز

3-حافظیه ، آرامگاه حافظ

بدون تردید یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری شیراز حافظیه ، آرامگاه حافظ  است . البته که حافظیه تنها به آرامگاه حافظ محدود نمیشود و معماری بسیار زیبای محوطه و فضای سبزی که در حافظیه میباشد بسیار برای توریستارن چشم نواز است.

به علت مقبره حافظ، شاعر مشهور ایرانی ، سالانه گردشگران زیادی حتی توریستانی از خارج از کشور از حافظیه بازدید میکنند.

در محوطه حافظیه کنسرت های پرجمعیتی هم برگزار شده که از گوش نواز ترین آنها میتوان به کنسرت استاد شجریان و استاد ناظری اشاره کرد.

جالب است بدانید که طراح و معمار این بنای تاریخی ایرانی آندره گدار یکی از شرق شناسان معروف فرانسوی میباشد که در دانشگاه هنرهای زیبای پاریس تحصیل کرده بود می باشد.

جاذبه های گردشگری شیراز

4-باغ ارم شیراز

از دیگر جاذبه های گردشگری شیراز میتوان به باغ ارم شیراز اشاره کرد.

متاسفانه به علت مشخص نبودن سازنده و معمار این بنا ، تاریخ ساختش هم مشخص نیست اما با توجه به سفرنامه های موجود احتمال می دهند که ساخت این بنا برای دوره سلجوقیان باشد. 6 کتیبه سنگی هم بر نمای شرقی ساختمان این باغ حک شده در آن نام نصیرالملک پیداست و تاریخ های متفاوتی برآن حک شده.

این باغ در حال حاضر در اختیار دانشگاه شیراز قرار دارد.

ناگفته نماند که در سی و پنجمین نشستی که کمیته جهانی یونسکو داشت ، این باغ در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

عمارت اصلی باغ ارم که درضلع غربی این مجموعه واقع شده است ، شامل سه طبقه (طبقه اول تالار حوضخانه ، طبقه دوم سالن و راهرو با تصویرهایی از مردان قاجاری ، طبقه سوم مانند طبقه دوم با تابلوهایی از زنان ایرانی و گل و بوته و…)  و پشت بام شیروانی ساختمان است که از معماری خارق العاده ای برخوردار است. گچبری ، نقاشی ، حجاری ، منبت کاری ، کاشی کاری همه و همه در معاری این فضا به کار رفته است.

جاذبه های گردشگری شیراز

5-خانه زینت الملک

یکی دیگراز جاذبه های گردشگری شیراز خانه زینت الملک است که قدمت این خانه به دوره ی قاجاریه برمیگردد.

این ساختمان توسط محمدخان قوام‌الملک دوم بناگردید و ساخت آن 12 سال  زمان برد. خانه زینت الملک تا چندین سال محل سکونت بانویی خیر و سخاوتمند بود همیشه از نیازمندان پذیرایی میکرد ، پس از مرگ این بانو این خانه به عبدالله خان قوامی رسید که از به فروش رسید و به موزه تبدیل شد

در این مجموعه یک کتیبه با نوشته ی “چاکر درگاه ابوالقاسم شیرازی به تاریخ ۱۳۰۲ ه‍.ق” دیده می شود که در قسمت آینه کاری شده خانه مشاهده می شود. جالب است بدانید که آینه کاری های این خانه حدود 4 سال زمان برده است.

زیرزمین این خانه در سال 1382 به موزه تاریخ فارس تبدیل شده که به موزه مشاهیر هم مشهور است. در این موزه مجسمه های مفاخر ایرانی به ترتیب قدمت تاریخی شان مشاهده خواهید کرد.

جاذبه های گردشگری شیراز

6-سعدیه ، آرمگاه سعدی

سعدیه یکی دیگر از جابه های گردشگری شیراز بوده که از مهم ترین فضاهای شهر شعر است و همیشه مورد توجه اهالی ادبی و شعرا بوده است . این فضا در ابتدا خانقاه سعدی ، شاعر بزرگ بوده و اواخر عمر خود را در آنجا میگذراند که در نهایت پس از مرگ وی  به دستور کریم خان زند بنایی بسیار زیبا در مقبره سعدی به معماری محسن فروغی ساخته شد.

هرچند که آرامگاه مشاهیر دیگری نیز در اطراف آن وجود دارد که بنابر وصیت خود در سعدیه به خاک سپرده شدند.

جاذبه های گردشگری شیراز

7- ارگ کریم خان زند

در میان جاذبه های گردشگری شیراز ، ارگ کریم خان زند یکی از معروف ترین هاست که این بناهم از آثار دوره زندیه می باشد که به فرمان کریم خان زند ساخته شد و محل زندگی و حکومت وکیل الرعیا بود. اما زمانی که محمد خان قاجار به حکومت رسید ، به دلیل دشمنی ای که با کریم خان داشت ، دستور داد تا این بناها را تخریب کنند اما خوشبختانه ارگ کریم خان از این تخریب ها در امان ماند و از آن به عنوان دارالحکومه امرایی استفاده شد.

اما کاربرد های تاریخی از این این فضا اینجا به پایان نمی رسد و در دوره پهلوی به زندان شهربانی تبدیل گردید.

منصور رستگار شعری برای ارگ کریم خان زند سروده :

  1. ارگ کریم خانی از قصه‌ها که دانی از رنج و شادمانی گو با من ار توانی
  2. ارگ کریم خانی دیوارهات سرکش برجت چو کوه آتش گویی ستاده آرش بر اوج دیده‌بانی
  3. ارگ کریم خانی در ازدحام صد یاد از داد و خشم و بیداد هیچت کسی خبر داد ازشام زندگانی ؟
  4. ارگ کریم خانی شور وشر تو افسرد غوغای شادیت مرد سیل بلا فرو برد فرتو رایگانی
  5. ارگ کریم خانی شد خانه تو دلگیر پای دلت به زنجیر شد چارسوی تقدیر بن‌بست قهرمانی
  6. ارگ کریمخانی کو بزم خنده و جام ؟ گلبوسه‌های ایام ؟ وان روزگار بانام ؟ لبریز کامرانی ؟
  7. ارگ کریمخانی کو آن وکیل بیدار؟ آن پیر مرد هشیار؟ کز چهرهاش پدروار می تافت مهربانی ؟
  8. ارگ کریم خانی فکری دگر بسر داشت از دردها خبر داشت از فارس غصه بر داشت درعهد حکمرانی
  9. ارگ کریم خانی آن مرد داد بنیاد با عزم همچو پولاد می‌داد فتنه بر باد چون صرصر خزانی
  10. ارگ کریم خانی کو آن جوان سردار کاندر مصاف قاجار بود از رخش پدیدار آیات هفت خانی
  11. ارگ کریم خانی مردی که زور و فر داشت نیروی شیر نر داشت شمشییر صد هنر داشت با قلب پرنیانی
  12. ارگ کریم خانی از بخت شوم و بیداد وز خصم خدعه بنیاد بر خاک و خون بیفتاد در موسم جوانی
  13. ارگ کریم خانی آن لولیانش سرمست در حجره‌های در بست دیگر نماند در دست از قهر آسمانی
  14. ارگ کریم خانی از شام شوم قاجار دیگر نگشت بیدار آن لطف بی خریدار مفهوم سخت جانی
  15. ارگ کریم خانی وانگه به حکم تقدیر دور از صفای تدبیر شد قسمت توشمشیر با آتش نهانی
  16. ارگ کریم خانی ای سربلند چون کوه ای شهربند انبوه گشتی به شهر اندوه زندان شهربانی
  17. ارگ کریم خانی اینک ترانه‌ات خوش خورشید خانه‌ات خوش دور زمانه‌ات خوش در فصل هم‌زبانی
  18. ارگ کریم خانی خنیاگران خبر کن ساز و ترانه سرکن شیراز را دگر کن ای ارگ جاودانی

جاذبه های گردشگری شیراز

8-تخت جمشید

تخت جمشید از معروف ترین بناهای شهر فارس است. در واقع اصلی ترین جاذبه گردشگری شیراز است که هرساله هزاران هزار گردشگر به خود دیده است.

قدمت این بنا به دوره هخامنشیان برمی گردد که مجموعه ای از کاخ های هخامنشی است و بزرگترین بنای سنگی ایران شمرده می شود چراچون بیش از 125000 متر مربع وسعت دارد . ساخت این بنا در ابتدا به دستور داریوش بزرگ شروع شد و سپس توسط جانشینان او ادامه پیدا کرد. و کتیبه ای که از داریوش بزرگ در این بنا مشهود است نشان میدهد که هیچ بنایی قبل از این در آنجا وجود نداشته است .

جاذبه های گردشگری شیراز

9-پاسارگاد ، آرامگاه کوروش کبیر

یکی دیگه از بناهای تاریخی مربوط به دوره هخامنشیان آرامگاه کوروش کبیر است که در استان فارش در 30 کیلومتری شیراز واقع شده است . این بنا از مهم ترین جاذبه های گردشگری شیراز و همینطور مهم ترین بناهای تاریخی ایران بوده که این مجموعه شامل چند ساختمان مجزا می باشد : آرامگاه کوروش بزرگ ، مسجد پاسارگاد ، باغ پادشاهی پاسارگاد ؛ کاخ بارعام ، کاخ اختصاصی ، کاخ دروازه ، آرامگاه کمبوجیه ، کاروانسرای مظفری ، محوطه مقدس ، تنگه بلاغی و ساختارهای دفاعی تل تخت .

جاذبه های گردشگری شیراز

10-مسجد جامع عتیق

مسجد جامع عتیق قدیمی ترین مسجد شیراز است و از همین جهت از برترین جاذبه های گردشگری شیراز است. این مسجد برای گردشگران جذابیت بالایی دارد و مسافران زیادی به بازدید این بنای تاریخی میروند.

جاذبه های گردشگری شیراز

11-باغ عفیف آباد

باغ عفیف آباد یا همان باغ گلشن باغی با گل کاری های ایرانی و بسیار زیبا است و یکی از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری شهر شیراز است که به فرمان میرزاعلی محمدخان قوام الملک دوم بنا شده است.

این مجموعه دارای یک کاخ سلطنتی ، موزه سلاح های قدیمی که یکی از بزرگترین موزه های خاورمیانه محسوب میشود و باغی ایرانی میباشد . و امروزه تحت نظر ارتش می باشد.

جاذبه های گردشگری شیراز

شیراز یکی از بهترین انتخاب ها برای سفر شما عزیزان هست و امیدوارم در هر زیبا و تاریخی شیراز از این جاذبه های گردشگری شیراز دیدن کنید و یکی از بهترین تجربه های عمرتان را داشته باشید.